<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trøim-rigger får mer å gjøre i Mexico

Ny struktur på Pemex-samarbeidet skal redusere risiko og stabilisere kontantstrøm. 

  Publisert 15. juni 2021 kl. 09.05
  Oppdatert 15. juni 2021 klokken 11.50
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 160 ord
  TAR GREP I MEXICO: Tor Olav Trøim og Borr Drilling. Foto: Leikny Havik Skjærseth

   

  Borr Drilling har siden 2019 hatt fem rigger som jobber for joint ventures (JV) eid i fellesskap med Pemex. Arbeidet utført av disse riggene har tilført Pemex produksjon på 125.000 fat olje pr. dag fra de 21 brønnene som er boret så langt.

  I et møte med Pemex-ledelsen har Borr Drilling fått gode tilbakemeldinger, inklusive et ønske om å forlenge programmet frem til utgangen av 2022, går det frem av en børsmelding.

  I forbindelse med denne forlengelsen, har Borr Drilling og Pemex inngått intensjonsavtaler for å endre eierstrukturen i JV-ene.

  – Reduserer risikoen

  Pemex vil kjøpe Borr Drillings 49 prosent-andeler i JV-ene Opex og Akal, i en transaksjon som ventes å frigjøre 28 millioner dollar brutto for Borr Drilling. Samtidig vil Borr Drilling øke sine eierandeler med 2 prosent i JV-ene som utfører boretjenester, og får dermed flertall i disse med 51 prosent.

  Det Tor Olav Trøim-dominerte riggselskapet mener grepene vil strømlinjeforme selskapets mexicanske virksomhet, redusere risikoen og stabilisere kontantstrømmen.

  Transaksjonen ventes gjennomført i tredje kvartal 2021.