<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Meglerhus tar opp dekning av Argeo

Tilretteleggeren til Argeo starter med å gi selskapet en kjøpsanbefaling. 

Publisert 16. aug. 2021 kl. 10.32
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 219 ord
ANBEFALT: Argeo og konsernsjef Trond Figenschou Crantz. Foto: Iván Kverme

 

Sparebank 1 Markets tar opp dekningen av geo-ingeniørselskapet Argeo, og starter med å gi selskapet en kjøpsanbefaling og setter kursmålet til 18 kroner pr. aksje. Mandag formiddag blir aksjen handlet for rundt 10,40 kroner pr. aksje. 

Sparebank 1 Markets estimerer Argeos inntekter vil gå fra 66 millioner kroner i 2021 til 506 millioner i 2024. Samtidig som at marginene på driftsresultatet bedrer seg betydelig – fra 5 til 27 prosent, skriver TDN Direkt. 

Sparebank 1 Markets var tilrettelegger for Argeo da selskapet ble notert på Euronext Growth i slutten av april. I tillegg inngikk meglerhuset en market making-avtale med Argeo i begynnelsen av august, hvor formålet var å øke likviditeten i handelen med selskapets aksjer.

Argeo

 
  • Etablert i 2017. Har kontorer i Asker, Tromsø, Stockholm, Houston og Singapore.
  • Konsernsjef er Trond Figenschou Crantz
  • Jobber med å transformere havmålings- og inspeksjonsindustrien ved å benytte autonome overflate- og undervannsløsninger. Utstyrt med unike sensorer og avansert digital bildebehandlingsteknologi vil de autonome undervannsfarkostene (AUV-er) øke effektiviteten og bildekvaliteten i tillegg til å bidra til en betydelig reduksjon i CO2-utslipp fra operasjoner for den globale industrien selskapet opererer i. 
  • Selskapets digitale modeller og tvillingløsninger er basert på geofysiske, hydrografiske og geologiske metoder fra grunne farvann til de dypeste hav for markedene olje og gass, fornybar energi, marine mineraler og offshore-installasjoner.