<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Selger med kjempegevinst – aksjen fyker til værs

Eidesvik Offshore varsler kraftig økning i aksjonærverdiene med salget av «Viking Neptun».

  Publisert 12. jan. 2022 kl. 13.44
  Oppdatert 12. jan. 2022 klokken 14.42
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 171 ord
  SELGES: «Viking Neptun». Foto: Wikimedia Commons

   

  Eidesvik Offshore stiger rundt 20 prosent på Oslo Børs etter selskapets melding onsdag morgen om en intensjonsavtale om salg av det 2015-bygde subsea- og konstruksjonsfartøyet «Viking Neptun».

  Salget ventes å gi en «betydelig» økning i aksjonærverdiene.

  Avtalen er inngått mellom Eidesvik-selskapet Eidesvik Neptun og Dredging, Environmental and Marine Engineering (DEME). Den ventes å bli sluttført i fjerde kvartal i år, når fartøyets kontrakt med Havfram er gjennomført.

  Styrkes med 330 millioner

  Med sluttføringen venter Eidesvik Offshore at rederiet vil kunne reversere rundt 240 millioner kroner i tidligere nedskrivninger på fartøyet. På toppen av dette venter rederiet å kunne bokføre en gevinst på cirka 150 millioner kroner fra salget.

  I tillegg vil Eidesvik Offshore fortsatt ha alle rettigheter til fartøyets inntjening frem til den planlagte overleveringen til DEME mot slutten av 2022.

  Samlet ser rederiet at likviditetsposisjonen styrkes med 330 millioner kroner med salget – samt en «betydelig økning i aksjonærenes bokførte egenkapital».

  Eidesvik og DEME er også i samtaler om potensielle alternativer for driften av fartøyet etter sluttføringen av selve salget, opplyses det.