<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DOF-duo til Afrika og Australia

DOF-skipene «Skandi Constructor» og «Skandi Hercules» er tildelt nye oppdrag i Gabon og Australia. Sistnevntes kontrakt beskrives som betydelig.

Publisert 24. mars 2022 kl. 11.05
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 172 ord
NYE OPPDRAG: For DOF Subsea. Her DOF-sjef Mons Aase. Foto: Iván Kverme

DOF

DOF Subsea Canada er tildelt et første SURF-prosjekt for «Skandi Constructor» av VAALCO Energy, opplyser DOF torsdag. VAALCO Energy er et amerikansk leteselskap med base i Houston, USA.

I prosjektet skal DOF Subsea utføre subsea konstruksjonsarbeider og installasjonstjenester i forbindelse med at en flytende produksjons- og lagringsenhet (FPSO) skal erstattes med en flytende lagringsenhet (FSO) på Etame-feltet utenfor Gabon, vest i Sentral-Afrika.

Subseaarbeidene ventes å starte i juli, med en estimert varighet til september.

«Skandi Constructor» ble oppgradert med en 250-tonns bølgekompenserende kran og to nye ROV-systemer (fjernstyrte undervannsfarkoster) i fjor. Nå er fartøyet på oppdrag i Trinidad og Tobago, og i andre kvartal – før VAALCO-prosjektet – har det andre oppdrag i Nordsjøen, opplyses det.

BETYDELIG KONTRAKT: For «Skandi Hercules» i Australia. Foto: DOF Subsea

Avviklingsoppdrag «down under»

Onsdag meldte DOF Subsea om en kontrakt i Australia beskrevet som «betydelig» av toppsjef Mons S. Aase.

Kontrakten er tildelt av Woodside Energy, og går ut på å hente opp undervannsutstyr ved Enfield-feltet i australsk farvann.

Prosjektet ventes å bli utført i tredje og fjerde kvartal i år, med flerbruksfartøyet «Skandi Hercules».