<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sikret minst 230 millioner

Solstad Offshore er tildelt flere nye kontrakter, som samlet vil gi utnyttelse på 850 dager og inntekter på 230 millioner kroner.

  Publisert 19. apr. 2022 kl. 15.28
  Oppdatert 19. apr. 2022 klokken 15.29
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 169 ord
  TIL TJENESTE: «Normand Arctic» er ett av flere Solstad Offshore-fartøyer som sysselsettes med rederiets nye kontrakter. Foto: Anders Horntvedt

   

  Solstad Offshore er tildelt flere kontrakter for både plattformforsynings- (PSV) og ankerhåndteringsfartøyer (AHTS), opplyser Skudeneshavn-rederiet tirsdag.

  Kontraktene gir en samlet utnyttelse på minst 850 dager, mens totalverdien for kontraktenes faste perioder er på 230 millioner kroner.

  For PSV-ene «Normand Tantalus», «Normand Serenade», «Normand Springer» og «Normand Arctic» er offshorerederiet tildelt kontrakter som samlet har en varighet på cirka 500 dager. Disse inkluderer også opsjoner for forlengelse.

  Kontraktene har oppstart i løpet av andre og tredje kvartal i år, og er tildelt av viktige operatører i både Storbritannia og Norge, ifølge rederiet.

  Sterk etterspørsel

  AHTS-kontraktene omtales som prosjektkontrakter, og involverer flere av Solstad Offshores ankerhåndteringsfartøyer som for tiden opererer i spotmarkedet i Nordsjøen.

  Disse kontraktene representerer en samlet fast utnyttelse på 350 dager, men også disse inneholder opsjoner for forlengelse.

  AHTS-ene starter også opp sine nye kontrakter i løpet av andre og tredje kvartal i år, i Nordsjøen, Mexicogulfen og Vest-Afrika, ifølge Solstad Offshore.

  Rederiet legger til at markedet for offshorefartøyer stadig bedres, med sterk etterspørsel fra olje- og gassektoren og økende etterspørsel innen fornybar energi.