<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Har nesten ikke sett på maken til gode utsikter

Forsyningsforstyrrelser fra Russland vil resultere i økte globale investeringer på tvers av geografier og hele energiverdikjeden for å sikre diversifisering og sikkerhet for verdens energiforsyning, skriver oljeservicekjempen Schlumberger i sin kvartalsrapport fredag.

  Publisert 22. apr. 2022 kl. 13.34
  Oppdatert 22. apr. 2022 klokken 13.41
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 161 ord
  OLJESERVICE: Schlumberger har nesten ikke sett på maken til gode utsikter for industrien. Bloomberg Mercruy

  «Sammenløpet av høye råvarepriser, etterspørselsledet aktivitetsvekst og energisikkerhet resulterer i en av de sterkeste utsiktene for energitjenesteindustrien i nyere tid - som forsterker markedsgrunnlaget for en sterkere og lengre flerårig oppsyklus – så fremt man ikke ser et globalt økonomisk tilbakeslag», heter det i rapporten.

  Utsiktene for resten av året – spesielt i andre halvår ser veldig bra ut, heter det i rapporten, og selskapet ser en økning i både kort- og langsyklusinvesteringer.

  «En rekke investeringsbeslutninger for langsyklusutviklingsprosjekter har blitt godkjent, nye kontrakter ble tildelt, leteboring til havs gjenopptas, og flere kunder har annonsert en betydelig økning i investeringer for dette året og de neste årene», heter det i rapporten.

  Selskapet mener at økt aktivitet – både på land og til havs – høyere teknologiadopsjon og prissetting vil drive veksten både internasjonalt og i Nord-Amerika.

  «Dette vil resultere i en sekvensiell sesongmessig oppgang i andre kvartal etterfulgt av betydelig vekst i andre halvår, spesielt i det internasjonale markedet», skriver selskapet.

  TDN Direkt