<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

TGS vil kjøpe Magseis for 2,3 mrd.

TGS vil kjøpe Magseis for 2,3 milliarder kroner: – Gir et unikt tilbud, mener TGS-sjefen.

Publisert 07:03 29. juni 2022
Oppdatert 08:47 29. juni 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 213 ord
FUSJON: Konsernsjef Kristian Johansen i TGS vil kjøpe Magseis. Foto: Eivind Yggeseth

  MSEIS

Seismikkselskapene TGS og Magseis fusjonerer. Det går frem av en børsmelding

Overtakelsen skjer gjennom kombinert aksjeutstedelse og kontantvederlag. Magseis-aksjonærene vil få utdelt 0,04 TGS-aksjer og 2,30 kroner pr. Magseis-aksje de eier.

Totalt gir det en verdsettelse på 8,60 kroner pr. Magseis-aksje – over 50 prosent høyere enn gårsdagens sluttkurs – og en totalsum på 2,3 milliarder kroner. 

Magseis har hatt vind i seilene i lang tid og flere analytikere har spådd dobling helt siden slutten av mars. 

– Å kombinere Magseis' ledende posisjon i Ocean Bottom Node-markedet med TGS' multiklient og dataprosesseringsmuligheter, gir en unik mulighet til å tilby produkter og tjenester av høy kvalitet i hele verdikjeden, sier Kristian Johansen, konsernsjef i TGS. 

Videre fremgår det at Magseis-aksjonærer, inkludert den største aksjonæren, Fairfield MS, LLC, og medlemmer av Magseis-styre og ledelse, som til sammen eier 33,4 prosent av den utestående aksjekapitalen i Magseis, har inngått avtaler om forhåndsaksepter, som på visse vilkår kan trekkes tilbake hvis et bedre tilbud ikke matches av TGS. 

I første kvartal fikk Magseis et driftsresultat på minus 9 millioner dollar i første kvartal 2022, mot minus 15 millioner dollar i samme periode året før. Selskapet guider imidlertid en vekst på hele 25 prosent basert på tildelte kontrakter og anslått anbudsaktivitet. Det gir markedsstørrelse som nærmer seg 1 milliard dollar i 2023.