<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Enighet i riggoppgjøret

Partene kom til enighet i riggoppgjøret og det blir ingen streik i Nordsjøen.

Publisert 30. juni 2022 kl. 16.38
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 151 ord
INGEN STREIK: Både den halvt nedsenkbare riggen «Scarabeo 8» og oppjekkbare «West Elara» var blant borefartøyene som ville ha blitt rammet i tilfelle streik. Foto: Ivan Kverme

Norges Rederiforbund og fagforbundene Industri Energi, SAFE og DSO - Det norske maskinistforbund og Norsk Sjøoffisersforbund - ble enige om en løsning etter megling hos Riksmekleren.

Avtalen gjelder for ansatte på flyttbare innretninger samt plattformboring på permanent plasserte innretninger på norsk sokkel.

Det er gitt et generelt tillegg på 3,7 prosent og avtalen er ifølge arbeidsgiversiden totalt sett i samsvar med det som er resultatet av meglingene for øvrige ansatte på sokkelen.

- Det har vært svært krevende, men jeg fornøyd med at vi unngikk konflikt, sier Rederiforbundets forhandlingsleder Geir Sjøberg.

 – Vi har sikret medlemmene våre på flyteriggområdet en solid lønnsøkning, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

Ansatte gis ifølge arbeidstagerorganisasjonen et generelt tillegg på 37.000 kroner pr. år inkludert feriepenger.

For gruppen individuelt avlønnede i den enkelte bedrift gis et generelt lønnstillegg innenfor en ramme på 3,7 prosent, minimum 37.000 kroner inkludert feriepenger. Nattillegget økes til 97 kroner, mens helligdagstillegget økes til 2.200 kroner.