<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hanket inn nye oppdrag for 13,6 milliarder

Aker Solutions knuste analytikernes forventninger i andre kvartal. 

  Publisert 14. juli 2022 kl. 07.24
  Oppdatert 14. juli 2022 klokken 17.34
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 213 ord
  LA FREM TALL: Kjell Inge Røkke-selskapet Aker Solutions la frem tall torsdag morgen.  Foto: Iván Kverme

   

  SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 9.00

  I løpet av andre kvartal omsatte Aker Solutions for 10,6 milliarder kroner, og fikk et resultat før skatt på 420 millioner kroner.  Til sammenligning omsatte Aker Solutions for 7 milliarder og fikk et resultat før skatt på 37 millioner kroner i andre kvartal i fjor.

  I forkant hadde analytikerne, ifølge data hentet inn av Infront, ventet en omsetning på drøyt 8,6 milliarder kroner. Den mest optimistiske analytikeren trodde på en omsetning på nær 9,3 milliarder i kvartalet. Hva resultatet angår, ventet analytikerstanden at det før skatt skulle ende på 255 millioner kroner.

  Ordrebok i vekst 

  Som følge coronapandemiens oljeskattepakke ventes en rekke prosjekter å bli sanksjonert innen året er omme. Dermed er også forventningene til ordreinngang for Aker Soltuions høye. I andre kvartal kunne selskapet notere seg for 13,6 milliarder i nye ordre på en «book-to-bill» på 1,3. (For at ordreboken skal være i vekst må «book-to-bill» være over 1, red. anm).

  Ved utgangen av første halvår sitter Aker Solutions dermed med en ordrebok på 52,7 milliarder kroner. 

  I første kvartal hadde Aker Solutions en ordreinntak på 7 milliarder kroner, noe som resulterte i en «book-to-bill» på 0,9, noe som den gang skuffet markedet og sendte aksjen ned nær 10 prosent på rapporteringsdagen 3. mai. 

  Aker Solutions

   

  (Mill. kr) 2.kv./22 2.kv./21
  Driftsinntekter 10,6 7
  Driftsresultat 369 110
  Resultat før skatt 420 37
  Resultat etter skatt 276 60