<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bedre enn ventet fra Subsea 7

Subsea 7 hadde en sterk ordreinngang i andre kvartal og leverte samtidig bedre resultater enn ventet. Det skyldes olje- og gassvirksomheten, mens fornybardelen sliter.

    Publisert 28. juli 2022 kl. 08.02
    Oppdatert 28. juli 2022 klokken 14.26
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 421 ord
    BYGGER ORDREBOK: Konsernsjef John Evans og Subsea 7 sikret seg nye oppdrag for til sammen 2,1 milliarder dollar i andre kvartal. FOTO: Iván Kverme

     

    God utvikling i den tradisjonelle subseavirksomheten mer enn oppveide for lavere inntekter innen fornybar i årets andre kvartal for Subsea 7. 

    Undervannsentreprenøren hadde samlede inntekter på 1.247 millioner dollar i kvartalet, opp 4 prosent fra samme periode i fjor.

    Selskapet fikk et justert driftsresultat før av– og nedskrivninger (EBITDA) på 134 millioner dollar, tilsvarende en EBITDA-margin på 11 prosent. Det er opp fra en margin på 8 prosent i foregående kvartal. 

    Etter skatt satt selskapet igjen med et resultat på 22 millioner dollar.

    På forhånd var det ventet at det Kristian Siem-dominerte selskapet ville få inntekter på 1,33 milliarder dollar, en justert EBITDA på 117 millioner og et resultat på -11 millioner dollar. Det viser estimater som selskapet selv har hentet inn fra 11 analytikere.

    Sterk ordreinngang

    Subsea 7 hadde en ordreinngang på 2,1 milliarder dollar i kvartalet, noe som tilsvarer en såkalt book-to-bill på 1,6, og ved utgangen av kvartalet var den totale ordreboken på 7,8 milliarder, hvorav 10 prosent er innen fornybar. I foregående kvartal hadde selskapet en ordrebok på 7,3 milliarder dollar.

    – Begge kjernemarkedene våre – subsea og offshore vind – viser fortsatt bedring, med positivt momentum for priser og risikoallokering, sier konsernsjef John Evans i Subsea 7 i selskapets kvartalsrapport som ble offentliggjort torsdag.

    – Siden første kvartal har industriens utfordringer knyttet til leverandørkjeden og inflasjonen i råmaterialer stabilisert seg slik at en rekke prosjekter kan fortsette, sier han videre.

    Subsea 7

     

    (Mill. USD) 2.kv/22 2.kv/21
    Driftsinntekter 1.247 1.198
    Justert driftsres. før nedskrivninger 134 90
    Driftsresultat 18 −28
    Resultat før skatt 58 −28
    Resultat etter skatt 22 −13

    Høy anbudsaktivitet

    Subsea 7 opprettholder sin guiding fra juni om at inntektene og justert EBITDA i 2022 vil være på linje med 2021.

    Selskapet oppdaterte sin guiding i midten av forrige måned som følge av tapsavsetninger i det børsnoterte datterselskapet Seaway 7, hvor Subsea 7 eier 72 prosent, i tillegg til avsetninger knyttet til Formosa 2-prosjektet.

    Tidligere hadde selskapet sett for seg en justert EBITDA på linje med, eller bedre enn, 2021. I fjor var EBITDA på 521 millioner dollar.

    «Anbudsaktiviteten i subseamarkedet holder seg høy, og prisingsmiljøet fortsetter å bedre seg. Innen fast offshore vind har kontraktsprisene og risikoallokeringen bedret seg og burde bidra til robuste marginer og resultater på lengre sikt,» skriver selskapet i kvartalsrapporten.

    Subsea 7 er finansielt godt stilt. Ved utgangen av kvartalet var kontantbeholdningen på 464 millioner dollar og lånegjelden på 368 millioner.

    Subsea 7-aksjen steg fra 63 kroner ved årsskiftet til over 102 kroner i midten av juni. Da falt den imidlertid markert etter oppdateringen knyttet til Seaway 7. Etter dette har aksjen handlet enda lavere, og onsdag lå den på rundt 81 kroner, noe som likevel er opp 29 prosent siden årets begynnelse.