<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

ABG Sundal Collier hever kursmålet på Archer

ABG Sundal Collier jekker opp kursmålet på Archer-aksjen etter selskapets kvartalspresentasjon.

    Publisert 15. aug. 2022 kl. 12.19
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 243 ord
    KURSMÅLET HEVES: ABG Sundal Collier venter kursoppgang i Archer.  Foto: Archer

     

    ABG Sundal Collier venter kursoppgang i Archer-aksjen og hever kursmålet fra 3,5 til 4,5 kroner. Det er likevel ikke nok til å endre anbefalingen fra «hold».

    Ifølge TDN Direkt understreker meglerhuset at det viktigste for utviklingen i aksjekursen er hvorvidt inntjeningsmomentet er sterkt nok til å få til en langsiktig finansiering uten for mye utvanning. Dersom inntjeningen innfrir, kan aksjen oppleve en sterk utvikling på Oslo Børs.

    Selskapet venter gode tider

    I slutten av forrige uke presenterte Archer sine kvartalstall. I første halvår hadde oljeserviceselskapet et driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) på 36 millioner dollar, og nå varsler selskapet at dette skal betydelig opp. I andre halvår ventes EBITDA å stige med 35–40 prosent sammenlignet med første, og i tillegg ser selskapet for seg en «betydelig organisk EBITDA-vekst i 2023 sammenlignet med 2022».

    «Det skal en del opp i andre halvår. Dette er basert på planlagt aktivitet, sesongmessige forhold og høyere aktivitet generelt. Oppgangen fortsetter neste år», sa Archer-sjef Dag Skindlo nylig i et intervju med Finansavisen.

    Mandag omsettes aksjen for 4,0 kroner, opp 2,6 prosent, noe som gir selskapet en markedsverdi på nesten 600 millioner kroner.

    Archer

     
    • Oljeserviceselskap som tilbyr bore- og brønntjenester og plattformbemanning. Har rundt 4.500 ansatte.
    • Ble skilt ut fra riggselskapet Seadrill i 2007, da som Seawell.
    • Har rundt 4.500 ansatte og omsatte for 936 millioner dollar i 2021.
    • Seadrill og John Fredriksens Hemen Holding er de to største aksjonærene.
    • Ble notert på Oslo Børs i november 2010 og har i dag en børsverdi på rundt 590 millioner kroner.