<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Supplyrederi sikrer milliardkontrakt

Offshorerederiet DOF har sikret seg kontrakter for 2,5 milliarder kroner med Petrobras.

Publisert 22. aug. 2022
Oppdatert 22. aug. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 250 ord
OPP: DOF-aksjen var opp over 10 prosent før det var gått 10 minutter etter børsåpning mandag. Her konsernsjef Mons Aase. FOTO: Iván Kverme

DOF

DOF-aksjen spratt opp da børsen åpnet mandag, etter at oljeserviceselskapet fikk forlenget og ble tildelt nye langsiktige kontrakter for tre av fartøyene sine. 

Det er konstruksjonsstøtteskipene «Skandi Chieftain», «Skandi Olympia» og «Skandi Commander» som alle jobbe på nye treårs-kontrakter med det brasilianske oljeselskapet Petrobras. I tillegg til selve fartøyene, inkluderer kontraktene fjernstyrte undervannsfarkoster (ROV). 

Verdien på kontraktene er over 253 millioner dollar, noe som tilsvarer nesten 2,5 milliarder kroner, og alle de nye kontraktene har opsjoner på ytterligere to års forlengelse. 

De eksisterende kontraktene til «Skandi Chieftain» og «Skandi Olympia» er blitt forlenget til utgangen av året. Deretter vil begge fartøyene begynne på de nye treårs-kontraktene. For «Skandi Commander» er eksisterende kontrakt med Petrobras blitt forlenget til november i år, og deretter vil skipet bli brukt på PIDF-prosjektet for DOF Subsea Brasil frem til august 2023. Etter dette vil fartøyet starte sin treårige kontrakt.

– Jeg er svært tilfreds med de nye IMR-kontraktene med Petrobras. Sammen med den allerede annonserte utvidelsen av PIDF-prosjektet, underbygger disse tildelingene vår posisjon som markedsleder innen IMR i Brasil, sier konsernsjef Mons S. Aase i DOF i en børsmelding.

DOF-aksjen steg fra 1,25 kroner til 1,42 kroner på det høyeste mandag, tilsvarende nesten 14 prosent. Mandag ettermiddag falt den litt tilbake og var opp rundt 6 prosent til 1,33 kroner. Da er det samtidig verdt å nevne at DOF holder på med en restrukturering der over 5 milliarder kroner av gjelden blir omgjort til egenkapital. Dagens aksjonærer vil bare sitte igjen med 4 prosent av egenkapitalen etter restruktureringen.