<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mer enn doblet inntektene

Reach Subsea satte omsetningsrekord i andre kvartal, og har heller aldri hatt bedre driftsresultat.

Publisert 23. aug. 2022
Oppdatert 23. aug. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 289 ord
SATTE FLERE REKORDER: Reach Subsea har aldri hatt høyere omsetning eller bedre driftsresultat enn i andre kvartal i år. FOTO: Reach Subsea

 

Den Haugesund-baserte undervannsentreprenøren Reach Subsea omsatte for 341 millioner kroner i årets andre kvartal.  Det er mer enn en dobling sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor, og ny rekord for selskapet. 

Inntektsøkningen ble drevet av økt kapasitet, oppkjøpene av selskapene Octio og iSurvey, samt et sterkt marked.

Driftsresultatet ble på 50 millioner kroner, opp fra 18 millioner i andre kvartal 2021, noe som også er rekord.

– Vi høster nå fruktene av arbeidet med å bygge opp en betydelig langsiktig fartøyskapasitet, og utnyttelsen i kvartalet var svært høy. Den høye aktiviteten var ikke bare drevet av økte investeringer i olje- og gassegmentet, men også flere prosjekter innenfor nye segmenter som fornybar energi, sier konsernsjef Jostein Alendal i kvartalsrapporten som selskapet la frem tirsdag.

VENTER YTTERLIGERE ØKT AKTIVITET: Reach Subsea-sjef Jostein Alendal. FOTO: Iván Kverme

– Betydelig anbudsaktivitet

Han er også optimistisk til markedsutsiktene.

– Til tross for turbulente markeder og geopolitiske bekymringer som påvirker oss alle, vil aktiviteten fortsette å øke både i olje- og gassektoren, så vel som innen fornybar energi. Vi opplever betydelig anbudsaktivitet, sier han.

Ved utgangen av kvartalet hadde Reach Subsea en ordrebok på 350 millioner kroner.

Hele verdikjeden

Reach Subsea kjøpte OCTIO i desember i fjor og iSURVEY i mars i år. Førstnevnte leverer overvåkningsløsninger for olje- og gassproduserende felt og lagringsreservoarer for CO2. Med disse kjøpene er Reach Subsea blitt en fullverdig tilbyder av subseatjenester, inklusive overvåkningsteknologi, databehandling og analyse. 

– Vi dekker nå hele verdikjeden innen subsea, og kan tilby kundene våre bedre og mer omfattende tjenester, sier Alendal. 

I vår inngikk Reach Subsea også avtaler med Kongsberg Maritime og Kystdesign for bygging av førerløse farkoster kalt Reach Remote. Det første fartøyet vil være klart for sertifisering neste år. 

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 9.30

Reach Subsea

(Mill. kroner) 2. kv./22 2. kv./21
Driftsinntekter 340,9 169,8
Driftsresultat 49,8 17,8
Resultat før skatt 56,2 15,9
Resultat etter skatt 43,5 15,9