<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sikret 21 måneder i India: – Reflekterer det sterkere markedet

Shearwater GeoServices sender flere av sine seismikkfartøyer til India for å utføre flere 2D- og 3D-prosjekter for en gammel kunde.

  Publisert 25. aug. 2022 kl. 09.42
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 221 ord
  TRE 2D-JOBBER OG TO 3D-JOBBER: For Shearwater GeoServices og adm. direktør Irene Basili Waage. Foto: Iván Kverme

  Shearwater GeoServices er tildelt flere 2D- og 3D-seismikkprosjekter i India, opplyser det Bergen-baserte seismikkselskapet torsdag. Oppdragsgiver er en eksisterende kunde.

  Samlet representerer de nye kontraktene cirka 21 fartøysmåneder i aktivitet.

  – Omfanget av disse tildelingene og en sterk pipeline med ytterligere kontraktsmuligheter reflekterer det sterkere markedet for marin seismikk og den økte etterspørselen fra kunder som vil sikre seismikkfartøyer og mannskaper til kommende vinter, sier Shearwater-sjef Irene Waage Basili.

  Tre av prosjektene gjelder 2D-seismikk og representerer 13 fartøysmåneder. To av dem gjelder 3D-prosjekter for ytterligere åtte fartøysmåneder.

  Oppstart er ventet å finne sted i oktober. Prosjektene ventes å være fullført innen juni neste år.

  Rasmussengruppen er hovedeier i Shearwater GeoServices med drøyt 77 prosent. Oljeservicegiganten Schlumberger har nær 13 prosent, mens det Oslo Børs-noterte offshorerederiet GC Rieber Shipping sitter på drøyt 8 prosent.  RISH

  Selskapet ble etablert i 2016 av Rasmussengruppen og GC Rieber Shipping, da med fire skip. I 2018 kjøpte det Schlumbergers seismikkvirksomhet WesternGeco, med ti skip og tilhørende utstyr.

  GC Rieber Shipping solgte seg ned fra en 17 prosents eierandel i fjor sommer.

  Shearwater

   
  • Verdens største skipseiende seismikkselskap med en flåte på 23 seismikkskip.
  • Har sitt utspring fra GC Rieber Shipping hvor det hadde fire skip. I 2018 kjøpte det Schlumbergers seismikkvirksomhet WesternGeco, med 10 skip og tilhørende utstyr, for 5 milliarder kroner.
  • Selskapet er ikke børsnotert. Største aksjonær er Rasmussengruppen.