<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sikret seg prosjekt i Nordsjøen: – Sterk sesongaktivitet

Shearwater GeoServices har fått tildelt et månedslangt prosjekt i Nordsjøen.

  Publisert 26. aug. 2022 kl. 10.37
  Oppdatert 26. aug. 2022 klokken 10.47
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 272 ord
  NY KONTRAKT: Irene Waage Basili, adm. direktør i Shearwater Geoservices. Iván Kverme

  Shearwater GeoServices har fått tildelt 3D-seismikkprosjekt Devil's Hole Horst i Nordsjøen. Det skriver selskapet i en pressemelding fredag.

  Oppdragsgiver er North Sea Natural Resources (NSNR), en ny kunde for selskapet.

  – Vi er glade for å ønske NSNR velkommen som en ny Shearwater-klient og ser frem til å utføre en sikker, effektiv undersøkelse for å gi geofysiske data over prospektet. Tildelingen er en fortsettelse av den sterke sesongaktiviteten vi opplever i britiske farvann, sier Shearwater-sjef Irene Waage Basili.

  STARTER UMIDDELBART: SW Bly skal gjennomføre undersøkelsen. Foto: Shearwater GeoServices

  Undersøkelsen vil dekke omtrent 1586 kvadratkilometer og vil bli utført av SW Bly. Prosjektet vil vare i én måned, og starter umiddelbart, opplyser det Bergens-baserte seismikkselskapet.

  – Vi er glade for å jobbe med Shearwater på vår første proprietære 3D-seismiske undersøkelse, som er anskaffet over de syv komplette blokkene med britisk lisens P2321, som vil være medvirkende til å definere boreplasser av høy kvalitet, sier Niels Christian Arveschoug, adm. direktør av NSNR.

  Shearwater

   
  • Verdens største skipseiende seismikkselskap med en flåte på 23 seismikkskip.
  • Har sitt utspring fra GC Rieber Shipping hvor det hadde fire skip. I 2018 kjøpte det Schlumbergers seismikkvirksomhet WesternGeco, med 10 skip og tilhørende utstyr, for 5 milliarder kroner.
  • Selskapet er ikke børsnotert. Største aksjonær er Rasmussengruppen.

  Torsdag kunngjorde Shearwater et nytt, større prosjekt i India, der de er tildelt flere 2D- og 3D-seismikkprosjekter. Samlet representerer de nye kontraktene ca. 21 fartøysmåneder i aktivitet. 

  Selskapet ble etablert i 2016 av Rasmussengruppen og GC Rieber Shipping, da med fire skip. I 2018 kjøpte det Schlumbergers seismikkvirksomhet WesternGeco, med ti skip og tilhørende utstyr.

  GC Rieber Shipping solgte seg ned fra en 17 prosents eierandel i fjor sommer.