<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Fredriksen-selskap henter 775 mill. – kursen skyter opp i gråmarkedet

John Fredriksens NorAm Drilling henter 775 millioner kroner og vil noteres på Euronext Growth. Kursen skyter opp 30 prosent i gråmarkedet.

Publisert 22. sep. 2022 kl. 11.14
Oppdatert 22. sep. 2022 klokken 11.35
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 191 ord
Skipsreder John Fredriksen på Tradewinds-festen Eivind Yggeseth

John Fredriksen eier to tredeler av det USA-baserte landriggselskapet NorAm Drilling. Nå vil selskapet på Euronext Growth, og henter i den forbindelse 775 millioner kroner, ifølge en melding.

Nettoprovenyet skal brukes til å innløse utestående obligasjonslån på 80 millioner dollar, sammen med selskapets egne kontanter, og «vil legge til rette for betydelig utbyttekapasitet fremover». 

Aksjene vil koste mellom 40 og 45 kroner pr. stykk og Fredriksen har gjennom sitt investeringsselskap Geveran Trading tegnet seg for rundt 25 prosent av aksjene i emisjonen.

Dette kan imidlertid skaleres ned til 10 prosent hvis det er sterk tegningsetterspørsel. Enkelte medlemmer av styret i NorAm Drilling har også forpliktet seg til tegninger for 0,3 millioner dollar.

Første handelsdag på Euronext Growth Oslo ventes å bli på eller rundt 7. oktober.

Nå kan du tjene store penger på å investere i John Fredriksens Frontline. Frederik Ness i SEB Bank hever kursmålet til 180 kroner og ser med det 50 prosent oppside i shippingraketten. Jørgen Lian i DNB Markets oppjusterer kursmålet på Tor Olav Trøims Cool Company til 140 kroner og gjentar kjøp.

NorAm Drilling er nå kun registrert på NOTC-listen, men aktiviteten i gråmarkedet har tatt seg opp etter nyheten. Verdipapirene er opp 30 prosent hittil i dag.

Ved utgangen av sommeren 2020 var kun tre av Noram Drillings flåte på elleve avanserte landrigger i drift i Permian-bassenget i USA, og det så mørkt ut.  Nå er imidlertid alle de elleve riggene i drift, går det frem av selskapets rapport for andre kvartal.