<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Meglerhus femdobler kursmål

Danske Bank femdobler kursmålet til PGS, men ser likevel en nedside i aksjen. 

Publisert 23. sep. 2022 kl. 10.32
Oppdatert 23. sep. 2022 klokken 14.39
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 292 ord
FRA 1 TIL 5 KRONER: PGS-sjef Rune Olav Pedersen må likevel tåle at selskapets aksje anbefales solgt. Foto: Iván Kverme

I en oppdatering fredag kommer det frem at Danske Bank har satt opp kursmålet på PGS fra 1 kroner til 5 kroner pr. aksje. Samtidig blir salgsanbefalingen gjentatt. 

Danske mener at omsetningen vil fortsette å vokse i ett til to år til, og anslår en maksimal årlig kontakt ebitda-kapasitet på 258 millioner dollar, skriver TDN Direkt. 

Selv om meglerhuset femdobler kursmålet, mener analytikerne likevel at konsensus er for «bullish» mot seismikkselskapet, og Danske Bank hevder at deres estimater ligger 18 og 21 prosent under Factset-konsensus for henholdsvis 2023 og 2024. 

«Vi argumenterer for at de rekordlave investeringene de siste to årene vil begrense late sales-potensialet og vekst i multiklientvirksomheten vil potensielt begrense kontraktsomsetningspotensialet», skriver meglerhuset.

Meldte om stor etterspørsel

Oppdateringene fra Danske kommer bare en drøy uke etter PGS' konsernsjef Rune Olav Pedersen gikk ut og sa at han så stigende etterspørsel etter seismikktjenester.

«Vi ser økt etterspørsel etter 3D-seismikkbåter. Det er det ingen tvil om. Vi ser det hele tiden, og vi jobber allerede nå med programmer for nordsjøsesongen neste år, som er unormalt og veldig tidlig», sa Pedersen til TDN Direkt under Pareto Securities' energikonferanse forrige uke. 

Da var PGS nesten fullbooket for 2022 og hadde kun én båtmåned igjen i desember.

«Inn i 2023 så har vi litt over to båter booket for første kvartal og cirka det samme gjennom sommeren, men vi er i ganske tette dialoger knyttet til mange av de andre båtene», sa han og la til:

«En ting er hva vi velger å melde, at nå er en kontrakt signert og derfor ser du det på bookingen. En annen ting er jo hva jeg vet at vi holder på å forhandle om, så jeg er ikke bekymret for at vi ikke skal ha nok å gjøre gjennom vinteren.»