<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kontraktsdryss til over 1,15 milliarder

Flere DOF-fartøyer er tildelt nye oppdrag i Middelhavet, Nordsjøen, Afrika og Mexicogulfen til en samlet verdi av mer enn 1,15 milliarder kroner.

    Publisert 30. sep. 2022 kl. 09.43
    Oppdatert 30. sep. 2022 klokken 11.28
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 318 ord
    TIL TJENESTE: «Skandi Hera» er ett av flere DOF-fartøyer som er sikret nye oppdrag. Foto: Anders Horntvedt

    DOF

    DOF Subsea er tildelt en rekke nye prosjekter samt en kontraktsforlengelse i Atlanterhavsregionen samt flere nye kontrakter i Mexicogulfen, opplyser DOF.

    Samlet har tildelingene i Atlanterhavsregionen en verdi på mer enn 80 millioner dollar – over 850 millioner kroner. De representerer mer enn 500 fartøysdager – før eventuelle opsjonsutøvelser.

    Kontraktene i Mexicogulfen har en samlet verdi på cirka 300 millioner kroner.

    Atlanterhavsregionen

    Oppdragene i Atlanterhavsregionen involverer fartøyene «Skandi Acergy», «Skandi Constructor», «Skandi Seven», «Skandi Skansen» og «Skandi Hera», samt utvalgte tredjepartsfartøyer.

    Den ene tildelingen er en kontrakt for undervannsinstallasjoner (SURF) i Middelhavet, tildelt av en større olje- og gassoperatør, med installasjonsfasen lagt til andre kvartal neste år. Her vil konstruksjonsfartøyet «Skandi Acergy» bli benyttet.

    Fartøyet er dermed sikret full utnyttelse innenfor SURF-segmentet frem til sommeren neste år, utdyper DOF-sjef Mons Aase i meldingen.

    Den andre gjelder utbedring av fortøyningen for en flytende produksjons- og lagringsenhet (FPSO) i Vest-Afrika, der «Skandi Skansen» får hovedrollen i arbeidene.

    En tredje tildeling gjelder en studie knyttet til planleggingen av avviklingen av et felt i Nordsjøen. Også her er oppdragsgiver en større olje- og gassoperatør, uten at DOF vil oppgi identiteten.

    Mexicogulfen

    Kontraktene i Mexicogulfen er det virksomheten DOF Subsea USA som er tildelt.

    Den ene kontrakten er tildelt av en større operatør i gulfen. Med oppstart i fjerde kvartal i år ventes kontrakten å sikre utnyttelse i 180 dager i løpet av en ettårsperiode. Oppdraget omfatter flere felt, og inkluderer blant annet konstruksjonsarbeider, inspeksjons-, vedlikeholds- og reparasjonsarbeider samt oppstartsstøtte.

    Den andre kontrakten gjelder støttetjenester med fjernstyrte undervannsfarkoster (ROV) i forbindelse med forberedende arbeider og oppstartsaktivitet på et olje- og gassutviklingsprosjekt i Mexicogulfen. Oppstart er i andre kvartal 2023, og oppdragsgiver er også her en større, ikke-navngitt operatør.

    Begge de nye kontraktene involverer Jones Act-kompatible fartøyer i DOF Subsea-flåten.

    For en drøy måned siden meldte DOF om kontrakter og forlengelser med brasilianske Petrobras til en samlet verdi av minst 253 millioner dollar . Kort tid etter rapporterte offshorerederiet om valutatap og milliardunderskudd i andre kvartal.