<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljeserviceselskap med omsetningshopp

– Volumer av salgsmuligheter og aktive anbud på nytt kontraktsarbeid holder seg på et sunt nivå, sier konsernsjefen.

  Publisert 11. okt. 2022 kl. 08.30
  Oppdatert 11. okt. 2022 klokken 08.31
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 239 ord
  LEVERTE TALL: Rune Olav Pedersen, konsernsjef i PGS. Iván Kverme

   

  Basert på foreløpige tall var PGS' omsetning på rundt 199 millioner dollar i tredje kvartal 2022, sammenlignet med 142 millioner dollar samme kvartal året før.

  Det fremgår av en oppdatering fra selskapet tirsdag.

  Kontraktsomsetning for tredje kvartal endte på rundt 101 millioner dollar (66). Den forhåndsfinansierte multiklient-omsetningen var på om lag 20 millioner dollar i kvartalet (45), mens multiklient late sales var rundt 72 millioner dollar (25), opplyses det.

  PGS opplyser blant annet videre at forhandlinger knyttet til en betydelig transfer fee-hendelse i tredje kvartal 2022 ikke er ferdigstilt. De estimerte multiklientinntektene i tredje kvartal 2022 inkludere den delen av slike transfer fees som selskapet ser på som et kontraktsmessig minimum, og PGS venter å kunne bokføre ytterligere inntekter når forhandlingene er avsluttet.

  Konsernsjef Rune Olav Pedersen i PGS sier i en kommentar at ettersom selskapet brukte majoriteten av 3D-skipskapasiteten på kontraktsarbeid i tredje kvartal var det sekvensiell bedring i omsetning og ebit-margin.

  – Volumer av salgsmuligheter og aktive anbud på nytt kontraktsarbeid holder seg på et sunt nivå sammenlignet med sesongmessig nedgang vi har opplevd de siste årene i overgangsperioden fra sommer- til vintersesong. Vår multiklientaktivitet økte i tredje kvartal sammenlignet med andre kvartal, drevet av full effekt av vår multiklientkampanje offshore østkysten av Canada og et stort multiklientprosjekt i Norskehavet. Rapportert omsetning var imidlertid moderat på grunn av et lavt volum av ferdigstilte prosjekter i kvartalet. Multiklient late sales ble positivt påvirket av transfer fees og seismikkbibliotektilgangsavtalen med Shell, sier Pedersen.

  TDN Direkt