<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Milliardkontrakt til Cadeler

Cadeler har sikret seg en storkontrakt for et installasjonsfartøy under bygging.

    Publisert 12. okt. 2022 kl. 18.16
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 200 ord
    BYGGER ORDREBOK: Konsernsjef Mikkel Gleerup i Cadeler har sikret nok en jobb for selskapets installasjonsfartøy som er under bygging. FOTO: CADELER

    Cadeler fyller på med ordrer til sitt nye offshore installasjonsfartøy.

    Nå har selskapet fått en kontrakt på et offshore vindprosjekt som strekker seg fra 2027 til 2030. Kontrakten er inngått med en ikke navngitt kunde.

    OFFSHORE INSTALLASJON: Cadeler får levert et fartøy som blant annet kan installere fundamenter til offshore vindtubriner. FOTO: CADELER

    Hvis alle opsjoner erklæres i perioden kan kontraktsverdien bli på mer enn 330 millioner euro, eller rundt 3,4 milliarder kroner.

    Fundament eller vindturbiner

    Kontrakten vil betjenes av et av Cadelers nye hybridfartøyer, et installasjonsskip av typen F-klasse. Fartøyet er under bygging og er planlagt levert i 2025. Det første oppdraget for skipet blir å installere offshorefundamenter til havvindparken Hornsea 3, med oppstart i 2026.

    Avtalen som nå er inngått, sikrer en minimumsutnyttelse av fartøyet, og kunden kan velge mellom å bruke det til å installere enten fundamenter eller vindturbiner.

    Avtalen gir også Cadeler mulighet til å by på transport- og installasjonsoppgaver (T&I).

    – Vi er veldig glade for at vi har sikret langtidsutnyttelse av vårt toppmoderne fartøy frem til 2030. Det er et klart vitnesbyrd om at skipet vårt passer godt til markedssituasjonen, at det er sterkt etterspurt, og at Cadeler er en verdsatt forretningspartner for våre kunder, sier konsernsjef Mikkel Gleerup i Cadeler i en pressemelding.