<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Analytiker mener børsdebutant kan dobles

Oppjekkbare rigger er brennhett takket være Midtøsten-etterspørsel. Nå spår meglerhusene Shelf Drilling North Sea til nye høyder.

Publisert 27. okt. 2022 kl. 12.03
Oppdatert 27. okt. 2022 klokken 13.30
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 288 ord
KAN DOBLES: David Mullen, adm. direktør i Shelf Drilling, har tatt datterselskapet på børs. Foto: Thomas Bjørnflaten

SDNS

Riggselskapet Shelf Drilling North Sea (SDNS) debuterte på børs tidligere i oktober etter morselskapet Shelf Drilling la nær 4 milliarder kroner på bordet for fem oppjekkbare rigger – langt under det blant andre SpareBank 1 Markets estimerte verdiene til.

Nå tar nevnte meglerhus opp dekning av børsdebutanten – som også har Frederik W. Mohn med på eiersiden  og ser stort potensial for videre vekst.

SpareBank 1 Markets verdsatte de oppjekkbare riggene som Shelf fikk for 3,9 milliarder til hele 7,5 milliarder, og mener følgelig Shelf har gjort et røverkjøp. 

«SDNS er blant selskapene i sektoren som gir høyest oppside. Potensialet kan være enda høyere fordi deler av flåten er booket på rater som er under markedet», skriver analytikeren.

De understreker også at det er «lite overskudd på tilbudssiden som – sammen med forventet vekst – tyder godt for ytterligere innstramming i markedet». 

«Vi er bull på oppjekkbarmarkedet hvor etterspørselen i Midtøsten har skutt i været og dratt med seg dagratene», skriver analytikeren i analysen.

Sparebank 1 Markets' base case gir en fair value på 52 kroner pr. aksje. Kursmålet er satt til 40 kroner fordi riggaksjer er billigere enn eiendelene i dagens marked, ifølge meglerhuset. 

Stort potensial

Nå tar DNB Markets opp dekning av børsdebutanten med kjøpsanbefaling og kursmål på 45 kroner pr aksje.

«I motsetning til andre oppstartsbedrifter i offshore boreindustrien er alle riggene til SDNS kontrahert, og har generert kontantstrøm fra starten av, selv om to er inngått til svake dagsrater. Vi anser flåten å være av høy kvalitet, med alle fem jackups operative og godt vedlikeholdt», heter det i analysen.

Meglerhuset skriver at aksjen ser attraktiv ut med en P/NAV-multippel på 0,51x. Det er godt under sammenlignbare selskaper, ifølge DNB. Kursmålet er satt basert på 15 prosent rabatt mot nettoeiendelsverdi.