<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ser vedvarende oppgang i rigg

Flere rigger i jobb bidro til høyere inntekter for riggkjempen Valaris. Konsernsjefen tror på ytterligere forbedring av riggmarkedet.

  Publisert 1. nov. 2022 kl. 13.59
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 302 ord
  HAR TRO PÅ RIGGMARKEDET: Valaris-sjef Anton Dibowitz har tidligere vært sjef for John Fredriksens Seadrill. FOTO: Ivan Kverme

  – De fundamentale utsiktene for vår bransje er fortsatt konstruktive. Mangel på investeringer i nye produksjonskilder de seneste årene har bidratt til et stramt tilbudsbilde, som er forsterket av geopolitisk ustabilitet og økt fokus på energisikkerhet, sa Valaris-sjef Anton Dibowitz i kvartalsrapporten som selskapet la frem tirsdag.

  – Vi mener at utsiktene for tilbudet og etterspørselen etter råvarer, og den betydelige reduksjonen i overkapasiteten av rigger de seneste årene, legger grunnlaget for en vedvarende oppgangssyklus.

  Ifølge rapporten hadde Valaris inntekter på 437 millioner dollar i tredje kvartal, opp fra 327 millioner i tilsvarende periode i fjor og 413 millioner i andre kvartal i år.

  Oppgangen skyldes i stor grad reaktivering av fire flyterigger. Selskapet peker også på høyere utnyttelse for flyterne og sterkere dagrater for både flytere og oppjekkbare rigger (jack-up).

  Fikk ordrer for USD 250 mill.

  Valaris, som har John Fredriksen på eiersiden, er et av verdens største riggselskaper etter sammenslåingen mellom Ensco og Rowan, og opererer en flåte på til sammen 67 rigger.

  Dette inkluderer åtte rigger som er leaset og 15 rigger i 50 prosent-eide Aro Drilling. Av de 44 som selskapet eier selv, lå 11 i opplag i kvartalet.

  Selskapets boreskip oppnådde en gjennomsnittlig dagrate på 220.000 dollar pr. dag i kvartalet, mens semiriggene hadde en snittrate på 226.000 dollar.

  De største og mest moderne oppjekkbare boreriggene som kan bore i værharde områder, hadde en gjennomsnittlig rate på 121.000 dollar pr. dag, mens de andre jack-up-ene hadde en snittrate på mellom 74.000 og 82.000 dollar pr. dag.

  Valaris kunne vise til en en ordreinngang på over 250 millioner dollar, noe som inkluderer flyterkontrakter i Brasil og Mexico, samt jack-up-kontrakter i Midtøsten, Nordsjøen, Latin-Amerika og Australia. Selskapet har en samlet ordrebok på 2,7 milliarder dollar, inklusive Aro Drilling.

  Valaris-aksjen er notert på New York-børsen og steg 3 prosent i førhandelen tirsdag ettermiddag norsk tid. 

  Valaris

   

  (Mill. USD) 3.kv/22 3.kv/21
  Driftsinntekter 437,2 326,7
  Driftsresultat 61,6 3,1
  Resultat før skatt 91,5 0,5
  Resultat etter skatt 77,7 −52,8