<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gigantkontrakt for Aker Solutions

Aker Solutions er tildelt en femårig rammekontrakt av brasilianske Petrobras. Verdien kan potensielt være på opptil 4 milliarder kroner.

    Publisert 5. nov. 2022 kl. 16.26
    Oppdatert 5. nov. 2022 klokken 16.29
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 188 ord
    STOR I BRASIL: Aker Solutions er tildelt en milliardkontrakt av Petrobras. Her ved adm. direktør Kjetel Digre. Foto: Ivan Kverme

     

    Oljeserviceselskapet Aker Solutions, der Kjell Inge Røkke-kontrollerte Aker er største eier, har inngått en rammekontrakt med et konsortium bestående av det brasilianske oljeselskapet Petrobras og partnere. 

    Avtalen har en fast varighet på fem år og begynner allerede i inneværende kvartal, som betyr at kontrakten strekker seg til fjerde kvartal 2027.

    Avtalen gjelder levering av subsea-produksjonssystem (SPS) og servicetjenester til Petrobras-opererte olje- og gassfelt på Brasils sokkel.

    Milliardregn

    Arbeidet under rammeavtalen er basert på antall avrop, og det er anslått at kontrakten kan være på opptil 33 subsea-produksjonssystemer. 

    Rammeavtalens fulle potensial for hele perioden kan tilsvare det som beskrives som betydelig, som altså defineres å være på mellom 2,5-4,0 milliarder kroner.

    Men allerede i fjerde kvartal i år vil Petrobas benytte seg av en stor del av rammeavtalen. Aker Solutions venter å bokføre en ordreinngang på 1,5-2,5 milliarder kroner i fjerde kvartal. 

    – Brasil er et nøkkelmarked for offshorebransjen globalt og vi ser frem til å fortsette det langvarige samarbeidet med Petrobras, sier Maria Peralta, konserndirektør i Aker Solutions.

    – Aker Solutions har vært tilstede i Brasil i mer enn fire tiår, og har en historikk med å levere trygge, effektive, bærekraftige og pålitelige tjenester.