<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Pluss for Sveaas-rederi

Offshorerederiet Viking Supply Ships mer enn doblet inntektene og satt igjen med pluss på bunnlinjen i tredje kvartal.

  Publisert 10. nov. 2022 kl. 13.36
  Oppdatert 10. nov. 2022 klokken 14.04
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 252 ord
  LEVERTE OVERSKUDD: Christen Sveaas-rederiet Viking Supply Ships satt igjen med 30 millioner svenske kroner på bunnlinjen i tredje kvartal.  FOTO: Per Martin Norli

  Det Christen Sveaas-dominerte offshorerederiet Viking Supply Ships mer enn doblet inntektene fra tredje kvartal i fjor, til 189 millioner svenske kroner i år. Etter skatt satt det igjen med et overskudd på 30 millioner svenske kroner.

  «Tredje kvartal startet med et sterkt marked innen AHTS-sektoren. Aktivitetsnivåene i Nordsjøen, kombinert med tilgjengeligheten av skip, førte til rater på nivåer vi ikke har sett på flere år, » skriver selskapet i kvartalsrapporten.

  Etter juli roet imidlertid markedet seg, ettersom flere skip returnerte til spotmarkedet fra prosjektjobber.

  Viking Supply Ships

   

  (Mill. SEK 3.kv/22 3.kv/21
  Driftsinntekter 189 79
  Driftsresultat 45 −18
  Resultat før skatt 30 −19
  Resultat etter skatt 30 −18

  Sterke AHTS-rater

  Viking Supply Ships opererer en flåte bestående av fire ankerhåndteringsfartøyer (AHTS) og to plattform forsyningsskip (PSV).

  AHTS-ene hadde en gjennomsnittlig rate på hele 104.900 dollar pr. dag i tredje kvartal, men utnyttelsen var bare 40 prosent. For forsyningsskipene lå snittraten på 17.300 dollar, med en utnyttelse på 96 prosent.

  «Vi venter at AHTS-markedet vil holde seg relativt svakt på kort sikt, i alle fall gjennom første kvartal 2023. På lenger sikt venter vi et sterkere marked drevet av et økt antall aktive rigger, både i på norsk og britisk side av Nordsjøen, samt økt etterspørsel fra prosjektarbeid,» skriver selskapet i rapporten.

  Ser på investeringsmuligheter

  Viking Supply Ships er gjeldfritt, men opplyser at det nylig har inngått en avtale om en sikret kredittfasilitet på 40 millioner dollar som skal være tilgjengelig for den daglige driften og for «potensielle investeringsmuligheter».

  Selskapet skriver også i kvartalsrapporten at styret med å flytte noteringen av aksjen fra Nasdaq OMX Stockholm Small Cap til Nasdaq First North Growth Market i løpet av fjerde kvartal.