<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vil hente 85 mill. for å finansiere milliardkrav

Awilco Drilling ber generalforsamlingen om fullmakt til å kunne gjøre en emisjon på 85 millioner kroner for å finansiere voldgiftsprosessen mot Keppel FELS.

Publisert 23. nov. 2022 kl. 09.10
Oppdatert 23. nov. 2022 klokken 09.53
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 298 ord
BLE SOLGT: WilPhoenix (bildet) og WilHunter ble solgt i sommer, og Awilco Drilling eier ikke lenger noen borerigger.  FOTO: Awilco Drilling

 

Awilco Drilling har solgt begge sine rigger, og oppsiden i aksjen er voldgiftssakene som selskapet har mot verftet Keppel FELS.

For å ha fleksibilitet til å finansiere rettsprosessene, ønsker selskapet å ha mulighet til å hente 7 millioner britiske pund, eller rundt 85 millioner kroner, gjennom utstedelse av nye aksjer.

Selskapet vil innkalle til en ekstraordinær generalforsamling 8. desember for å gi styret fullmakt til en mulig kapitalforhøyelse, ifølge en børsmelding fra selskapet.

Selskapet har tidligere uttrykt et mulig behov for finansiering – seneste i rapporten for andre kvartal. Ved utgangen av kvartalet hadde Awilco Drilling da en kontantbeholdning på 10,5 millioner dollar og ingen gjeld.

Flyttes fra Oslo Børs

På generalforsamlingen er det også foreslått å spleise aksjen 1:100, fra 0,0065 britiske pund til 0,65 pund. Den foreslåtte emisjonen vil bli gjennomført etter spleisen, slik at selskapet dermed vil kunne utstede nærmere 10,8 millioner aksjer i emisjonen.

I og med at Awilco Drilling ikke lenger eier noen rigger, foreslår styret samtidig at aksjen overføres fra hovedlisten på Oslo Børs til Euronext Growth i løpet av desember.

Styret ber også generalforsamlingen om fullmakt til å endre selskapets navn.

Milliardkrav

Voldgiftssaken mot Keppel oppstod etter at byggingen av de to riggene Nordic Winter og Nordic Spring ble kansellert i 2020.

Awilco Drilling har krevd tilbakebetalt rundt 98 millioner dollar, eller nesten 1 milliard kroner med dagens valutakurs, pluss renter.

Samtidig har Keppel FELS krevd å få dekket 694 millioner dollar etter kanselleringene, noe Awilco Drilling har avvist på det sterkeste. Awilco vurderer at kravene bare vil ramme datterselskapene Awilco Rig 1 og Awilco Rig 2, og ikke morselskapet.

Tidligere har det vært oppgitt at rettsmøtene for den første riggen starter i oktober og venter å vare til første kvartal neste år, mens saken for den andre riggen ventes å startet opp i mai neste år.