<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Reach Subsea kjøper fartøyet «Edda Sun»

Reach Subsea har inngått en avtale om å kjøpe fartøyet «Edda Sun» og har inngått en charterkontrakt for fartøyet «Go Electra».

Publisert 24. nov. 2022 kl. 18.02
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 140 ord
Her «Edda Sun». Østensjø Rederi

 

Reach Subsea har inngått en avtale om å kjøpe flerbruks-ROV-støtteskipet «Edda Sun» for 29 millioner dollar og en charterkontrakt for flerbruks-ROV- støtteskipet «Go Electra» med en varighet, inkludert opsjoner, frem til 2027.

Det fremgår av en melding torsdag.

«Med de gunstige vilkårene på de to nye skipene, og de eksisterende certepartiene til «Havila Subsea» og «Deep Cygnus», har Reach Subsea nå en langsiktig kjerneflåteportefølje med en estimert kostnadsfordel på 20-30 prosent sammenlignet med dagens marked. Dette vil bli ytterligere forbedret med lanseringen av de ubemannede Reach Remote-fartøyene, som er satt til lansering i 2023», heter det i meldingen.

Kjøpet av «Edda Sun» er en ny utvikling for Reach Subsea, ettersom selskapets virksomhet så langt har vært basert på innleid skipskapasitet. Imidlertid er den implisitte charterprisen utledet fra kjøpesummen på skipet under charterprisene selskapet tilbys på andre lignende fartøy i markedet, opplyses det.

(TDN Direkt)