<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rekordkvartal

Et rekordkvartal for brønntjenester løfter driftsresultatet for Archer i tredje kvartal. Selskapet øyner ytterligere forbedring neste år og videre frem.

    Publisert 25. nov. 2022 kl. 07.06
    Oppdatert 25. nov. 2022 klokken 07.35
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 293 ord
    LA FREM TALL: Archer. Foto: Finansavisen

     

    Archer melder om et resultat før av- og nedskrivninger (EBITDA), før engangseffekter, på 23,7 millioner dollar i tredje kvartal, opp fra 21,0 millioner kroner i samme periode i fjor.

    Inntektene gikk fra 242,8 til 240,2 millioner dollar.

    Rekordkvartal

    Toppsjef Dag Skindlo karakteriserer kvartalet som «sterkt.»

    – Vi økte vårt underliggende EBITDA-resultat med 13 prosent. Ser vi bort fra den ugunstige utviklingen for norske kroner og britiske pund i kvartalet, estimerer vi en EBITDA-vekst på 18 prosent. Forbedringen er i stor grad drevet av et rekordkvartal for brønntjenestevirksomheten, med et EBITDA-bidrag på 11,5 millioner dollar, sier han.

    Netto kontantstrøm fra driften for de ni første månedene av 2022 kom inn på 32,8 millioner dollar, mot 12,9 millioner dollar i samme periode i fjor. Kontantstrømmen i tredje kvartal var «veldig sterk», og bidro til å senke netto rentebærende gjeld med 21 millioner dollar sammenlignet med andre kvartal.

    FORNØYD: Archer-sjef Dag Skindlo. Foto: Archer

    Ser lyst på livet

    Archer gjentar guidingen for året, til tross for svekkelsen av europeiske valutaer.

    «Lenger frem enn 2022 er vi stadig optimistiske til markedsaktivitet og fundamentale forhold for Archer. Vi tror gjeninnhenting av etterspørsel for fokus på energisikkerhet og diversifisering vil ha positiv innvirkning for energiinvesteringer de neste årene», skriver styret i rapporten. 

    «Basert på vår ordrebok, våre kunders aktivitetsplaner og et støttende makroklima ser vi EBITDA for 2023 opp 15-20 prosent fra 2022-nivåer og vedvarende sterkere utsikter deretter», heter det videre.

    Sluttført oppkjøp

    Oppkjøpet av de 50 prosentene av Iceland Drilling ble sluttført 16. november, og med dette får selskapet en god fot inn i markedet for boring etter jordvarme.

    «Vi går inn i et nytt kapittel for vår bærekraftsstrategi. Geotermisk energi er en fornybar energikilde som tilbyr et stabilt grunnlag og har direkte overlapp og synergier med vår kjernevirksomhet», skriver styret.

    Archer

     

    (Mill. USD) 3. kv./22 3. kv./21
    Driftsinntekter 240,2 242,8
    Driftsresultat (EBIT) 10,6 7,4
    Resultat før skatt 3,4 -7,5
    Resultat etter skatt -1,1 -9,7