<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Jekkes opp etter kvartalsrapport

    Publisert 25. nov. 2022 kl. 10.17
    Oppdatert 25. nov. 2022 klokken 10.35
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 274 ord
    SKUFFET: Øystein Kalleklev, adm. direktør i Avance Gas, som er kontrollert av John Fredriksen. Foto: Iván Kverme

     

    Kepler Cheuvreux oppjusterer sitt kursmål på Avance Gas til 85 kroner fra 77 kroner, ifølge en oppdatering fredag.

    Meglerhuset skriver at spotinntjeningen i VLGC-markedet nærmer seg nivåer som ikke er sett siden toppen i 2014-15. Utsiktene for 2023 er fortsatt noe uklare på grunn av en stor kapasitetsøkning i markedet, men vekst i amerikansk eksport, forsinkelser i Panamakanalen og andre faktorer trekker i motsatt retning. Samtidig kan leveringsforsinkelser endre tilbudsbildet, ifølge meglerhuset.

    "Vi holder derfor vårt syn på 2023 uendret. Det blir bra, men ikke eksepsjonelt. Avance er imidlertid posisjonert med en balansert portefølje av spot- og kontraktseksponering", heter det i oppdateringen.

    Avance Gas' bookinger i fjerde kvartal får meglerhuset til å oppjustere sine estimater for kvartalet.

    "Tre fartøyer er solgt i 2022. Det er ytterligere to potensielle kandidater som kan selges dersom prisene holder seg høye. Vi ser god støtte for eiendelsverdier og fortsetter å se en oppgang i aksjen", skriver meglerhuset.

    Videre oppjusterer Pareto Securities sitt kursmål på aksjen til 65 kroner fra 60 kroner, og gjentar holdanbefaling, ifølge en oppdatering fredag.

    "Avance leverte bare litt bedre enn ventet i tredje kvartal, men akkurat som for BW LPG forrige uke viser Q4-guidingen at det vil ta litt tid før rater rundt 100.000 pr dag reflekteres i bunnlinjen", skriver meglerhuset.

    Meglerhuset oppjusterer estimatene for fjerde kvartal og 2023, men mener fortsatt at VLGC-markedet vil falle kraftig inn i første halvår neste år når den høye ordreboken kommer til markedet.

    DNB Markets gjentar kjøpsanbefaling på aksjen og oppjusterer sitt kursmål til 74 kroner fra 73 kroner.

    "Vi ser ytterligere potensiale for Avance Gas, støttet av en fortsatt betydelig rabatt mot underliggende eiendelsverdier", skriver meglerhuset.

    TDN Direkt