<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DeepOcean sikrer milliardkontrakter

DeepOcean er tildelt subsea-kontrakter verdt to milliarder kroner.

  Publisert 28. nov. 2022 kl. 10.59
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 141 ord
  SIKRER NYE KONTRAKTER: DeepOcean er tildelt kontrakter fra Equinor, ConocoPhillips og BP. Foto: DeepOcean

  Undervannsentreprenøren DeepOcean har blitt tildelt kontrakter fra Equinor, ConocoPhillips og BP til en total kontraktsverdi på rundt to milliarder kroner. Det fremgår av en melding fra DeepOcean.

  Kontraktene involverer subsea inspeksjons-, vedlikeholds- og reparasjonsarbeid (IMR), subsea konstruksjonsarbeid, fjerning og resirkulering av subseautstyr, samt gjennomføring av havbunnsundersøkelser i Nordsjøen frem til utgangen av 2026.

  En solid ordrereserve

  – De seneste årene har bransjen vår hatt begrenset visibilitet på fremtidig arbeidsmengde. Vi er derfor glade for å se at markedet er i endring. En solid, langsiktig ordrereserve vil gjøre oss i stand til å akselerere pågående teknologiutviklingsarbeid, sier Rolf Ivar Sørdal, kommersiell direktør for DeepOceans europeiske virksomhet.

  Teknologiprogrammene til DeepOcean inkluderer byggingen av ubemannede fartøy (USV-er), bruk av autonome inspeksjonsdroner (AID), samt å gjøre landbaserte sentre for fjernstyrte operasjoner en integrert del av DeepOcean og operatørselskapenes offshoreoperasjoner.

  Så langt i 2022 har DeepOcean rekruttert nærmere 200 nye medarbeidere.