<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DOF går rettens vei: - En tvungen prosess

DOF ser ingen annen utvei enn å begjære rekonstruksjonsforhandlinger. – Avtalen er fortsatt avhengig av tilslutning fra aksjonærene, men det er en tvungen prosess, sier styreleder.

    Publisert 2. des. 2022 kl. 10.49
    Oppdatert 2. des. 2022 klokken 13.07
    Lesetid: 3 minutter
    Artikkellengde er 535 ord
    REKONSTRUKSJON: Venter for DOF, ledet av Mons Aase. Foto: Iván Kverme

    DOF

    DOF vil fredag begjære rekonstruksjonsforhandlinger ved Hordaland tingrett.

    Begjæringen kommer som følge av at den foreslåtte restruktureringen ikke ble godkjent på den ekstraordinære generalforsamlingen i november, og er i henhold til den avtalen som selskapet har inngått med sine kreditorer og andre interessenter.

    – Dette er et ledd i den planen som er avtalt med kreditorene. Fikk vi ikke nok tilslutning til den frivillige løsningen som ble foreslått i generalforsamlingen, er avtalen at vi skal gjennomføre denne prosessen, sier styreleder Hans Olav Lindal i DOF til Finansavisen. 

    – Avtalen er fortsatt avhengig av tilslutning fra aksjonærene, men det er en tvungen prosess.

    - ET LEDD I PLANEN: Styreleder Hans Olav Lindal i DOF. Foto: Eivind Yggeseth

    Handelen i DOF-aksjen ble stanset klokken 10.35 i påvente av meldingen fra DOF om rekonstruksjonsbegjæring, og da handelen ble gjenopptatt en halv time senere stupte den. Fredag ettermiddag er aksjen ned mer enn 30 prosent.

    – Ingen annen løsning

    Selskapets kreditorer har tidligere gjort det klart at det ikke er rom for aksjonærene å forhandle om en gunstigere løsning enn forslaget som ble presentert for den ekstraordinære generalforsamlingen. I dette forslaget ble aksjonærene tilbudt 4 prosent av aksjekapitalen etter restruktureringen. 

    Videre har det vært klart at aksjonærene ikke vil bli tilbudt mer enn 1 prosent av aksjekapitalen etter restruktureringen som en del av rekonstruksjonen, «med mindre noe annet aksepteres av de finansielle kreditorene», skriver selskapet i børsmeldingen.

    – Kreditorene har vært veldig tydelige på at det ikke er mulighet til å forhandle om bedre vilkår da forsalget om 4 prosent ble nedstemt, sier Lindal.

    «Etter styrets vurdering foreligger det ingen annen løsning som sikrer videre drift i gruppen enn den avtalte restruktureringen», skriver selskapet i børsmeldingen.

    Er ikke presentert noe alternativ

    En gruppe aksjonærer har lenge kjempet imot en restrukturering slik selskapets styre og kreditorer er blitt enige om, blant annet fordi offshoremarkedet har bedret seg og DOFs betjeningsevne og selskapets underliggende verdier er på vei opp. 

    Selskapet opplyser i fredagens børsmelding at det har vært i dialog med oppnevnt rådgiver for minoritetsaksjonærene, men at det ikke har mottatt informasjon som tilsier at minoritetsaksjonærene har noen reell alternativ løsning til restruktureringen.

    Minoritetsaksjonærene har også stilt spørsmål ved om prinsippet om likebehandling av alle selskapets aksjonærer har vært ivaretatt i restruktureringsprosessen, og har også bedt om å få se restruktureringsavtalen og hva som er avtalt mellom hovedeier og kreditorer uten å få svar.

    Selskapet understreker nok en gang at det restruktureringsforslaget som er presentert har sørget for likebehandling av alle aksjonærene. 

    «Hovedaksjonæren i DOF har også bekreftet at det ikke er noen avtale eller ordning om særbehandling av hovedaksjonæren sammenlignet med øvrige aksjonærer, uavhengig av hvordan restruktureringen gjennomføres,» skriver DOF i børsmeldingen.

    DOF-innmaten overført 

    Som forberedelse til rekonstruksjonen, og for å sikre videre drift i resten av gruppen uavhengig av utfallet av rekonstruksjonen, har DOF overført majoriteten av sin virksomhet, eiendeler og kontraktsmessige forpliktelser til sitt heleide datterselskap, DOF Services AS. 

    De ansatte i selskapet har i henhold til restruktureringsavtalen blitt overført til selskapets heleide datterselskap DOF AS, sammen med tilhørende tredjepartsavtaler nødvendige for å drive konsernet.

    Virksomheten forventes derfor å fortsette som normalt, både gjennom hele rekonstruksjonsprosessen og ved en eventuell påfølgende konkurs. Kreditorer og kontraktsparter utover de finansielle kreditorene som er part i restruktureringen vil – som tidligere kommunisert – ikke bli påvirket av restruktureringen, opplyser selskapet.