<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fredriksen-selskap vil hente 45 millioner dollar

Riggselskapet Northern Ocean vil hente 45 millioner dollar i en rettet emisjon.

  Publisert 13. des. 2022 kl. 16.46
  Oppdatert 13. des. 2022 klokken 18.15
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 202 ord
  STOREIER: John Fredriksen eier gjennom Hemen Holding rundt 39 prosent av Northern Ocean.  Reuters

   

  John Fredriksen-selskapet Northern Ocean vil gjennomføre en rettet emisjon med hensikt om å hente inn 45 millioner dollar, tilsvarende 440 millioner norske kroner. 

  Det kunngjør selskapet da det har mottatt en kontrakt for «Deepsea Mira» fra TotalEnergies. Kontrakten forventes å starte i andre kvartal av 2023, og vil vare i rundt 300 dager, med en opsjon på 180 dager, og ytterligere en opsjon med å utvide med 90 dager.

  Selskapet har engasjert Fearnley Securities, DNB Markets, Danske Bank og Pareto Securities i forbindelse med emisjonen, hvor de friske pengene skal brukes til å gjøre klar riggen, samt andre selskapsformål.

  Kontrakten vil utgjøre en inntekt for selskapet på 135 millioner dollar, tilsvarende 1,32 milliarder kroner.

  – Denne kontraktstildelingen fra TotalEnergies markerer en ny begynnelse for selskapet. Vi har nå sikret full sysselsetting av vår flåte, samtidig som vi har lagt til over 250 millioner dollar i ordrereserve siden august, sier Scott McReaken som er adm. direktør i Northern Ocean.

  Fredriksen vil kjøpe aksjer

  John Fredriksens Hemen Holding, som eier rundt 39 prosent av selskapet, har uttrykt at han har en intensjon om å kjøpe aksjer for å opprettholde sin eierandel, heter det.

  Den rettede emisjonen vil være rettet mot norske og internasjonale investorer, med et minstebeløp på 100.000 euro. 

  Tegningskursen blir bestemt av styret.