<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dyr og dårlig sparing?

- Svært mange spareprodukter er så dyre at jeg tviler på at kunden får betalt for risikoen de tar, sier professor.

Publisert 10. feb. 2006 kl. 07.17
Oppdatert 14. des. 2013 klokken 07.28
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 127 ord

En spareundersøkelse DnB Nor har gjennomført viser ifølge DN at vi nordmenn har blitt mer kostnadsbevisste i valg av spareprodukt.Prisene varierer fra rundt 0,5 prosent årlig for rentefond, via 1,5-2 prosent for aksjefond til 1-3 prosent for et strukturert produkt. Her kommer gjerne et tegningsgebyr på opptil fire prosent i tillegg.- Det er svært mange dyre spareprodukter. De er så dyre at jeg tviler på at kunden får betalt for den risikoen de tar når de kjøper produktene, sier professor Knut Boye ved NHH i Bergen.Boye sier til avisen han har sett på et link-produkt hvor investeringen var plassert i aksjefond over 20 år.- Gebyrene endte til slutt opp med å ta 45 prosent av avkastningen. I et vanlig aksjefond forsvinner 25-30 prosent i gebyrer, sier han