<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norges verste sykehus?

Lovbruddene ved Sykehuset Østfold har eksplodert siden registeret over reaksjoner fra landets fylkesleger mot helsevesenet ble opprettet.

Publisert 9. feb. 2006 kl. 13.12
Oppdatert 14. des. 2013 klokken 07.28
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 161 ord

Etter at Statens Helsetilsyn opprettet registeret over reaksjoner fra landets fylkesleger mot helsevesenet i 2003, har antallet lovbrudd ved Sykehuset Østfold eksplodert, viser en granskning VG har gjort.Det første året ble det rapportert 5 lovbrudd. I fjor var tallet 37.Hver åttende gang (12,5 prosent) Helsetilsynet mener et offentlig sykehus setter pasienter i fare, skjer det ved Sykehuset Østfold. Det til tross for at sykehuset kun behandler ca. 4 prosent av norske pasienter.En oversikt i avisen viser også at Oslo og Akershus står for 17,1 prosent av alle påpekte lovbrudd. Dette må imidlertid ses i forhold til at dette også er de fylkene der aktiviteten er størst (26,4 prosent).For Østfold er det imidlertid et misforhold. Det står for 4,2 prosent av aktiviteten, men 12,9 prosent av påpekte lovbrudd.Assisterende direktør Geir Sverre Braut er imidlertid mer opptatt av de lave tallene for de andre sykehusene, og er bombesikker på at alle sykehus i Norge underrapporterer feil - bortsett kanskje fra Østfold, skriver VG.