<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nyttesløse skatteråd?

- Ingenting å spare i skatt på eget AS, sier ekspedisjonssjef Hans Henrik Scheel i Finansdepartementet.

Publisert 9. feb. 2006 kl. 16.25
Oppdatert 14. des. 2013 klokken 07.28
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 112 ord

Skatteeksperter rådet i fjor høst titusener av nordmenn til å opprette nye AS-er. Formålet skulle være å spare skatt ved å la utbytte fra underliggende AS-er bli liggende og godgjøre seg uten skatt i det personlige AS-et.Men ifølge Finansdepartementet er det ingenting å spare, skriver Aftenposten.- Aksjonærer som en eller annen gang uansett skal ta aksjeutbytte ut til forbruk, vil med dagens norske skatteregler ikke spare skatt ved å la utbyttet ligge i sitt personlige AS, sier ekspedisjonssjef Hans Henrik Scheel.Utbytte som er holdt tilbake utsetter skattebetalingen, men på den annen side vokser fremtidig skatteplikt når pengene investeres på nytt i selskapet. Ifølge avisen er det disse to virkningene som oppveier hverandre.