<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Straffeskatt på ferieboligen?

Minst 65.000 nordmenn eier bolig utenlands. Skatteetaten får vite langt fra alt.

    Publisert 29. aug. 2006 kl. 13.10
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 09.43
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 142 ord

    Beregninger gjort av Prognosesenteret viser ifølge Aftenposten at minst 65.000 norske husstander eier bolig i utlandet. Daglig leder Bjørn Erik Øye mener maksimalt ti prosent av verdiene går frem på selvangivelser. Beregninger gjort av Prognosesenteret viser ifølge Aftenposten at minst 65.000 norske husstander eier bolig i utlandet. Daglig leder Bjørn Erik Øye mener maksimalt ti prosent av verdiene går frem på selvangivelser. Skatteetaten innrømmer at den ikke fører nøyaktig statistikk.- Men ifølge selvangivelsene for 2004 var det 20-30.000 norskeide boliger i utlandet, sier avdelingsdirektør Sven-Rune Greni.Avisens spørsmål om minst 30.000 nordmenn dermed unnlater å betale formuesskatt for feriebolig utenlands vil Greni ikke svare på.- Generelt kan jeg si at Skatteetaten vier beskyttelsen av norske skattefundamenter stor oppmerksomhet, sier han, og advarer:- De som ikke har gitt oss den informasjonen de plikter å gi oss, risikerer straffeskatt og anmeldelse, sier han til Aftenposten.