<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flexilån tar helt av

På ett år er omfanget av fleksilån tredoblet. - Det fikk en forsiktig start, men etterhvert tok det helt av, sier banksjef Oddvar Rettedal i SR-Bank.

    Publisert 21. feb. 2007 kl. 06.33
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 02.37
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 211 ord

    Såkalte rammelån (flexilån) er den største suksessen i bankverden de siste årene. I løpet av 2006 økte bankenes utlån i dette produktet fra 32 til 94 milliarder kroner, skriver dn. Såkalte rammelån (flexilån) er den største suksessen i bankverden de siste årene. I løpet av 2006 økte bankenes utlån i dette produktet fra 32 til 94 milliarder kroner, skriver dn. - Vi så at nettbanken begynte å bli stadig mer brukt av kundene, og vi fikk signaler fra kunder som lurte på om de kunne få mulighet til å styre lånet sitt selv gjennom nettbanken. Vi smidde fort og tilbød et fleksilån. Det fikk en forsiktig start, men etterhvert tok det helt av, sier banksjef Oddvar Rettedal i SR-Bank. Banken lanserte flexilån allerede i 2002.Rammelånene gir kunden mulighet til å låne opp til en viss prosent av boligens verdi.- I praksis betyr det at en kunde med for eksempel en nedbetalt bolig verd tre millioner kroner kan ta opp et lån på 2,4 millioner kroner med sikkerhet i boligen. Et rammelån krever disiplin av kunden når man selv skal administrere lånet. Rammelånene er spesielt aktuelt for personer som har nedbetalt store deler av boliglånet, og som ønsker en fleksibilitet i forhold til reinvesteringer eller oppussing, sier informasjonsrådgiver Helene Lund i FNH.