<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Lys i avgiftstunnelen

Den forhatte dokumentavgiften kan være på vei ut.

    Publisert 20. feb. 2007 kl. 13.35
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 02.37
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 126 ord

    Siden slutten av jappeperioden, har dokumentavgiften ligget på 2,5 prosent. Det vil si at en bolig til 2 mill. utløser en avgift på 50.000 kroner.Med det hete boligmarkedet de siste årene, har staten nesten doblet sine inntekter fra denne avgiften. I 2002 dro de inn 2,75 milliarder kroner, mens det i 2007 er budsjettert en inntekt på 5 milliarder, skriver NA24.Nå vil adm. direktør Peter Batta i Husieernes landsforbund fjerne avgiften. Han sitter i det såkalte særavgiftsutvalget som regjeringen ved Finansdepartementet har opprettet.- Vi hadde møte nylig, og øverst på listen over avgifter vi ønsker fjernet, er nettopp dokumentavgiften. Jeg opplevde ingen voldsom motbør i utvalget mot å fjerne den, sier Batta til NA24 Kristiansand.Problemet så blir å erstatte inntektstapet på fem milliarder kroner for Staten.