<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Er du klar for høyere renter?

I juni kuttet vi nordmenn inkassogjelden med 1,5 milliarder kroner. Er du klar for renteøkningene fremover?

    Publisert 3. juli 2007 kl. 10.28
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 00.14
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 182 ord

    Beregninger fra Lindorff viser at nordmenn i løpet av juni betalte over 1,5 milliarder kroner i inkassogjeld, 20 prosent mer enn i samme måned i fjor. Beregninger fra Lindorff viser at nordmenn i løpet av juni betalte over 1,5 milliarder kroner i inkassogjeld, 20 prosent mer enn i samme måned i fjor. Kommunikasjonsdirektør Arve Paulsen i Lindorff mener ifølge en pressemelding at en romsligere privatøkonomi, hjulpet av en feriepengepott på 121 milliarder kroner. Samtidig tror han at mange vil forberede seg på tider med høyere renter.- Vi tror de varslede renteøkningene har en klar innvirkning på gjeldsinnbetalingen. De aller fleste har lyst til å gjøre opp for seg mens de har muligheten, slik at de kan starte med blanke ark når høsten kommer med enda høyere rente, sier han.Samtidig er ferien høysesong for bruk av kredittkort, men Paulsen mener ifølge meldingen at nordmenn generelt er flinke på kortbruk i ferien.- De avpasser forbruket til det de har råd til å betale når høsten kommer. Det er en myte at det kommer en bølge av inkassosaker fra kredittkort rett over ferien, sier han.