<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fem drosjeeiere i Oslo tiltalt

Statsadvokaten har tatt ut tiltale mot fem drosjeeiere i Oslo

    Publisert 3. juli 2007 kl. 16.36
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 00.15
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 144 ord

    . Hvis de blir dømt, kan ytterligere flere hundre drosjeeiere bli anmeldt. De fem tiltalene er de første som følge av granskingen av 330 drosjeeiere i den omfattende svindelsaken i drosjenæringen, skriver aftenposten.no. . Hvis de blir dømt, kan ytterligere flere hundre drosjeeiere bli anmeldt. De fem tiltalene er de første som følge av granskingen av 330 drosjeeiere i den omfattende svindelsaken i drosjenæringen, skriver aftenposten.no. De fem drosjeeierne skal blant annet ha unnlatt å føre opp 24 millioner inntektskroner. De kan vente seg alt fra kortere fengselsstraffer, til straffer på inntil to år. Drosjekarrierene kan også være truet.Ligningsmyndighetene ser på disse sakene som prøvesaker, og om de fører til dom, vil trolig flere hundre drosjeeiere bli anmeldt.Drosjeeierne er tiltalt for brudd på regnskapsloven og ligningsloven. De 330 granskede drosjeeierne skal ha kjørt svart for 402 millioner kroner i tidsrommet 2000-2002, mener ligningsmyndighetene. (©NTB)