<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Lavere medisinpriser i Norge enn i nabolandene

Norge har gjennomsnittlig lavere priser på kopimedisiner enn Danmark og Sverige.

    Publisert 3. juli 2007 kl. 13.12
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 00.15
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 139 ord

    Norge har gjennomsnittlig lavere priser på kopimedisiner enn Danmark og Sverige og de laveste prisene på patentbeskyttede medisiner av ti europeiske land, viser en undersøkelse. Norge har gjennomsnittlig lavere priser på kopimedisiner enn Danmark og Sverige og de laveste prisene på patentbeskyttede medisiner av ti europeiske land, viser en undersøkelse. Prisundersøkelsen er foretatt av IMS Health på oppdrag fra Apotekforeningen, og er den mest representative som er foretatt til nå, mener direktør for apotekpolitikk i Apotekforeningen Oddbjørn Tysnes. Han tror ikke at helseminister Sylvia Brustads bebudede gjennomgang av legemiddelprisene i Norge sammenlignet med andre land, vil rokke ved resultatene som IMS er kommet fram til.Administrerende direktør i Apotekforeningen, Kai Finsnes, sier at undersøkelsen er et bevis på at det norske systemet med maksimalprisregulering av legemidler gir lave priser på medisiner, noe som også er et uttrykt politisk mål. (©NTB)