<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Laveste strømpris siden 2003

Strømprisen for husholdningene i andre kvartal i år var den laveste på mange år.

    Publisert 2. juli 2007 kl. 10.57
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 00.13
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 195 ord

    Det viser en oversikt fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Total strømpris i kvartalet var 68,8 øre per kilowattime (kWh), og da er nettleie og avgifter til staten inkludert. Vi må helt tilbake til begynnelsen av 2003 for å finne en lavere pris. Det var et prisfall på 10,2 prosent fra første til andre kvartal i år. Sammenlignet med andre kvartal i fjor lå årets pris 23,1 prosent lavere. Det viser en oversikt fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Total strømpris i kvartalet var 68,8 øre per kilowattime (kWh), og da er nettleie og avgifter til staten inkludert. Vi må helt tilbake til begynnelsen av 2003 for å finne en lavere pris. Det var et prisfall på 10,2 prosent fra første til andre kvartal i år. Sammenlignet med andre kvartal i fjor lå årets pris 23,1 prosent lavere. Av den totale strømprisen på 68,8 øre/kWh utgjorde selve kraftprisen 22,9 øre/kWh, nettleien 23,6 øre/kWh og avgiftene til staten 22,3 øre. Dette viser at nettleien nå er blitt den tyngste posten på strømregningen.SSBs oversikt viser også at fastpriskontrakter har vært lite gunstig for forbrukerne i andre kvartal. Kunder med fastpriskontrakter betalte betydelig mer for strømmen enn kunder med variable priser. (©NTB)