<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Er toget for sent?

EU kommer frustrerte togpassasjerer til unnsetning.

    Publisert 25. sep. 2007 kl. 14.49
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 15.43
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 102 ord

    Frustrerte togpassasjerer som blir ofre for store forsinkelser på reiser gjennom flere europeiske land, vil kunne få hele eller deler av billetten refundert.Europaparlamentet har vedtatt nye lover som skal bedre rettighetene til europeiske togpassasjerer. Etter årelange forhandlinger mellom de ulike EU-landene, ble omsider den nye «togpakken» banket igjennom i parlamentet tirsdag. De nye lovene trer i kraft i 2009.Togpakken innebærer også at internasjonale togruter fra 2010 skal konkurranseutsettes, og at alle lokførere må gjennom grundige helsesjekker.Et stort flertall av medlemmene i EU-parlamentet stemte for de nye lovene om togtrafikken.Punktene om passasjerrettigheter var opprinnelig ment å bare skulle gjelde for internasjonale ruter. (©NTB)