<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Godkjenner RiksTVs kanalvalg

Medietilsynet mener RiksTV tilbyr et bredt nok utvalg av kanaler og ikke skviser sine konkurrenter.

    Publisert 19. sep. 2007 kl. 12.01
    Oppdatert 13. des. 2013 klokken 23.27
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 279 ord

    Medietilsynet har vurdert bredden og variasjonen i kanaltilbudet til RiksTV, og finner ikke grunn til å kreve endringer i dette. Det forutsetter imidlertid at RiksTV følger opp sine planer om å gi plass til SVT når rettighetsavtaler er i orden, skriver tilsynet i en kunngjøring onsdag. Medietilsynet har vurdert bredden og variasjonen i kanaltilbudet til RiksTV, og finner ikke grunn til å kreve endringer i dette. Det forutsetter imidlertid at RiksTV følger opp sine planer om å gi plass til SVT når rettighetsavtaler er i orden, skriver tilsynet i en kunngjøring onsdag. Tilsynet sier det er tilfreds med at RiksTV vil ta inn BBC World allerede i høst, og svensk TV fra 2008 eller senest 2010. Riks-TV, som eies av NRK, TV 2 og Telenor, jobber med å velge ut hvilke kanaler som skal få være med i det digitale bakkenettet, fordi det ikke er plass til alle TV-kanalene som ønsker det. Konkurransetilsynet og Post- og teletilsynet har vært bekymret for TV 2 og NRK vil komme til å favorisere sine egne kanaler på bekostning av konkurrentene, og har krevd strenge krav rundt utvelgelsen av kanalene.Konkurransetilsynet mener også at det bør stilles krav til distributører både på kabel, bredbånd, satellitt og det digitale bakkenettet om å tilby enkeltkanaler i tillegg til tilbudene om kanalpakker, for å bedre kundenes valgmuligheter.Til spørsmålet om tilbud av enkeltkanaler uttaler Medietilsynet at de mener at kundene fremdeles må få kunne motta kanaler enkeltvis uten å abonnere på en pakke.- RiksTV er godt fornøyd med denne uttalelsen fra Medietilsynet. Vi har hele tiden ment at vi har gjort et riktig valg av tv-kanaler, basert på objektive utvelgelseskriterier, sier kommunikasjonsdirektør Svein Ove Søreide i RiksTV. (©NTB)