<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Krever at taxikunder har 500 kroner på konto

Trøndertaxi i Trondheim nekter kunder å betale med kort hvis de ikke har 500 kroner på kontoen.

    Publisert 21. sep. 2007 kl. 16.44
    Oppdatert 13. des. 2013 klokken 23.30
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 176 ord

    Selskapet forklarer regelen med at kortselskapet Teller krever at de setter en beløpsgrense på kortet som kundene skal bruke. Ifølge Teller skal ordningen innføres over hele landet. Selskapet forklarer regelen med at kortselskapet Teller krever at de setter en beløpsgrense på kortet som kundene skal bruke. Ifølge Teller skal ordningen innføres over hele landet. - Drosjer over hele landet skal etter hvert innføre en beløpsgrense for å unngå tap og kortsvindel, sier kommunikasjonsdirektør Anders Bigset i Teller til NRK. Men det er opp til vært drosjeselskap å bestemme hvor høy denne beløpsgrensen skal være.Forbrukerrådet reagerer på ordningen som de mener er tungvint for forbrukerne. De vil nå se nærmere på ordningen.- Det er jo det samme som å spørre kunden om å åpne lommeboken for å se hvor mye kontanter man har. Kunden er betalingspliktig enten man har penger på kortet eller ei, og det gjør det bare mer tungvint om man må gå ut av drosjen for å ta ut penger før man får være med, sier rådgiver Trond Nilsen i Forbrukerrådet til NRK. (©NTB)