<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rekordmange inkassosaker

Inkassoselskapene tok inn over 6 milliarder kroner i løpet av første halvår i år. Selskapene har aldri hatt flere saker.

    Publisert 18. sep. 2007 kl. 20.07
    Oppdatert 13. des. 2013 klokken 23.26
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 147 ord

    Inkassoselskapene mottok 2,12 millioner nye saker til behandling i løpet av første halvår. Det er en økning på 184.000 saker, eller 9,5 prosent, fra første halvår i fjor, viser tall fra Kredittilsynet. Inkassoselskapene mottok 2,12 millioner nye saker til behandling i løpet av første halvår. Det er en økning på 184.000 saker, eller 9,5 prosent, fra første halvår i fjor, viser tall fra Kredittilsynet. I samme periode ble det avsluttet 1,9 millioner saker, noe som er en økning på 77.000, eller 4,2 prosent, sammenlignet med første halvår i 2006.- Antallet saker kan delvis forklares med endring i betalingsvilje eller betalingsevne, heter det i en pressemelding fra tilsynet.Overtar jobbenUtviklingen innen inkassobransjen er en annen grunn til den sterke økningen, ifølge tilsynet. Inkassoselskap mottar nå pengekrav til inndrivelse på et tidligere stadium, og kreditorer overlater i større grad arbeidet til selskapet i stedet for å gjøre det selv. (©NTB)