<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sikkerhetsekspert spår e-postens død

- Det er ikke umulig at e-posten vil forsvinne helt som kommunikasjonsform, sier sikkerhetsekspert David Perry i Trend Micro.

    Publisert 17. sep. 2007 kl. 11.08
    Oppdatert 13. des. 2013 klokken 23.24
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 174 ord

    Flere bransjer har for lengst sluttet å informere kunder og kontakter via e-post. Flere bransjer har for lengst sluttet å informere kunder og kontakter via e-post. - E-post er et mekka for kriminelle som ønsker å spre spionprogrammer eller stjele verdifull informasjon. Det er ikke umulig at e-posten vil forsvinne helt som kommunikasjonsform, sier sikkerhetsekspert David Perry i Trend Micro i en melding.- Verdens første datavirus het Elk Cloner og kom i 1982. På den tiden var det først og fremst unggutter som laget og spredde ondsinnet kode. Ønsket var å vise seg frem for andre. Selv om disse virusene skapte mye frykt var de stort sett relativt ufarlige. Dagens datakriminelle er langt mer organiserte og forårsaker mer skade. Mens Elk Cloner skrev et harmløst dikt på brukerens skjerm, er dagens virus laget for å stjele dine penger, din identitet og annen sensitiv informasjon det kan hente fra en ubeskyttet pc, sier Perry.- Selv kriminelle vil slutte å bruke epost fordi det ikke lenger er en troverdig informasjonskanal som folk stoler på, sier Perry.