<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tomtefesteloven ikke i strid med Grunnloven

Tomtefestelovens paragraf 33 er ikke i strid med Grunnloven, slår Høyesterett fast i enstemmig dom. (Oppdatert)

    Publisert 21. sep. 2007 kl. 13.36
    Oppdatert 13. des. 2013 klokken 23.29
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 109 ord

    Dermed er retten til forlenge et feste på samme vilkår som tidligere ikke i strid med Grunnlovens paragraf 97. Dommen gjelder et sameie i Oslo som krevde forlengelse av samme festeavtale som tidligere. Dermed er retten til forlenge et feste på samme vilkår som tidligere ikke i strid med Grunnlovens paragraf 97. Dommen gjelder et sameie i Oslo som krevde forlengelse av samme festeavtale som tidligere. Boligsameiet på Ullern i Oslo ønsket å forlenge en 50 år gammel festekontrakt på samme vilkår som tidligere, men tapte i tingretten. Sammen med to andre rettstvister som også satte spørsmålstegn ved den nye tomtefesteloven ble saken anket direkte inn for Høyesterett. (©NTB)