<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Urovekkende utvikling for farlig fjellsprekk

Åknesremna i Sunnylvsfjorden i Stranda kommune har utvidet seg like mye siste døgn som den gjør på en uke.

    Publisert 18. sep. 2007 kl. 10.32
    Oppdatert 13. des. 2013 klokken 23.25
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 199 ord

    Åknesremna i Sunnylvsfjorden i Stranda kommune har blitt en av Norges mest omtalte fjellsprekker. Ca. 40 målepunkt i fjellsiden følger bevegelsene kontinuerlig. Åknesremna i Sunnylvsfjorden i Stranda kommune har blitt en av Norges mest omtalte fjellsprekker. Ca. 40 målepunkt i fjellsiden følger bevegelsene kontinuerlig. Og det siste døgnet har sprekken utvidet seg en millimeter, det samme som den normalt gjør på en uke, melder NRK.- Økt vanntrykk er med på å påvirke bevegelser og utglidninger i fjellet. Det er ikke bra, sier prosjektleder Kjell Jogerud i Åknes/Tafjord-prosjektet.Men det er ifølge statskanalen ingen grunn til å tro at dette betyr økt skredfare.- Slik vi ser på det så er det ikke grunnlag for det. Den totale vannmengden er nok lavere enn hva som siger ned under snøsmeltingen på våren, sier Jogerud til NRK.Oslo rådhus x 300Ifølge forskerne kan et ras komme i løpet av 100 år. Raset kan omfatte opptil 45 millioner kubikkmeter stein - 300 ganger Oslo rådhus, viste en undersøkelse i 2005.- Da vil vi få en voldsom flodbølge som vil omfatte hele vannvolumet i fjorden. Det kan gi voldsomme bølger som går opptil flere titalls meter innover bygdene her, sa geolog Lars Blikra til TV2 den gang.