<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dramatikk på Operaen

Den Norske Opera utsetter den store forestillingen "Jorden rundt på 80 dager". - Dramatisk, sier operasjef Bjørn Simensen.

    Publisert 4. feb. 2008 kl. 16.17
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 07.57
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 125 ord

    Utsettelsen er til 2009/2010-sesongen.Årsaken er ifølge operasjef Bjørn Simensen at scenesikkerheten ved den nye operaen er for dårlig.- Vi opplever utsettelsen som dramatisk, sa Simensen på en pressekonferanse mandag ettermiddag.I stedet for «Jorden rundt på 80 dager» vil operaen by på en rekke operagallaer på de opprinnelige spilledatoene for den utsatte forestillingen.Åpningen av den nye operaen vil gå som planlagt 12. april. Billettsalget starter 18. februar.De siste dagene er det blitt klart at leverandøren ikke kan garantere ferdigstillelse og uttesting av deler av det scenetekniske utstyret i tide. Dermed blir det ikke nok tid til opplæring for det scenetekniske personalet.- Verken Statsbygg eller Den Norske Opera vil utsette Operaens ansatte for den sikkerhetsrisikoen det ville ha medført, heter det i en pressemelding fra Statsbygg. (©NTB)