<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

En million får ikke AFP

En million arbeidstakere får ikke avtalefestet pensjon, AFP, viser en oversikt fra Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO).

    Publisert 1. feb. 2008 kl. 07.34
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 07.55
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 148 ord

    Mens 700.000 i offentlig sektor er i posisjon til å få AFP, er bare 600.000 i privat sektor det samme. Oversikten fra NHO viser at en million av de sysselsatte i private bedrifter ikke har eller vil få tilgang på avtalefestet pensjon, skriver VG.- Når én million står utenfor ordningen, burde det få noen til å tenke seg om. Det virker som om LO ikke er opptatt av «sliterne» som ikke er organisert, sier arbeidslivsdirektør Sigrun Vågeng i NHO til avisen.Hun er også kritisk til at verken den rødgrønne regjeringen eller stortingsflertallet bryr seg om at de bevilger eller skal bevilge milliardbeløp til et mindretall av de ansatte i privat sektor, mens flertallet jobber i bedrifter som ikke har avtale som gir de ansatte rett til AFP.I LO har man ingen forståelse for problemstillingen. Her jubler man isteden over muligheten AFP-ordningen gir til å få nye medlemmer. (©NTB)